Clausurat amb èxit el 6è Concurs ornitològic Social 2012


Un any més, a finals de 2012 i en dates de Nadal i com ja és habitual des de fa 11 anys, la Societat Ornitològica “Amics del Vendrell” ha organitzat el 6è Concurs ornitològic Social “Costa Daurada – Pau Casals” del Vendrell. Tot i aquests moments difícils que s’està vivint en la societat d’avui dia, no ha impedit la realització d’aquest Concurs on han participat 43 criadors d’arreu de Catalunya i de l’estat i 565 ocells en total de les diferents varietats de canaris en Color, Postura, Exòtics, Híbrids i Fauna Europea Mutada Autoritzada. Tot i haver menys exemplars que altres anys, cal agraír a tots els participants d’enguany, ja que aquest Concurs és el que ha comptat amb més participació de la provincia de Tarragona.

La entitat ornitológica vendrellenca, ja porta setmanes preparant aquest acte, però oficialment des dels passats 23 i 24 de desembre, ja es van posar mans a l’obra en la recepció dels exemplars. El 27 de desembre durant tot el dia, va tenir lloc l’enjudiciament per part de diferents jutges especialistes en cada varietat del Col•legi Nacional de Jutges FOCDE. La qualificació i els premis dels diferents exemplars ja es van poder veure des del divendres 28 de desembre a les 7 de la tarda en la inauguració de l’exposició d’aquest 6è Concurs.

L’acte de la inauguració va anar a càrrec del l’alcalde del Vendrell, Benet Jané, del tinent d’alcalde Martí Carnicer, del regidor Jaume Escarré i del President de la Societat Ornit. “Amics del Vendrell”, Manuel Garrido.

En homenantge a Pau Casals, en el Pavelló esportiu que rep el seu nom i també en aquest Concurs ornitologic «Costa Daurada – Pau Casals», va tenir un petit racó per la música on es van interpretar dos peces amb guitarra i flauta travessera, entre les quals el Cant dels Ocells amb flauta travessera, per part dels joves vendrellencs, Aleix i Albert Ferrando Garrido.

Des del moment de tallar la senyera, es va donar per inaugurada dita exposició, la qual es va poder visitar els dies 29 i 30 de desembre de 2012 (de 10h a 13 i de 17h a 20h). Cada dia en el Pavelló Pau Casals es van apropar criadors, expositors participants, aficionats, … i tothom amant a aquesta afició dels canaris, que omple a tot canaricultor o ornitòleg de gran bellesa i dedicació. Durant aquests dies també s’han compartit experiències i consells entre els criadors veterans i/o que porten molts anys de dedicació.

I ja el dilluns 31 de desembre de 2012, a partir de les 12 del matí es va fer l’entrega d’exemplars i a continuació, es van lliurar els diplomes i trofeus, donant per clausurada aquesta sisena edició d’aquest Concurs Social. L’entrega dels trofeus la va realitzar l’alcalde del Vendrell, Benet Jané i el president de la Societat organitzadora, Manuel Garrido.

El criador que més guardons ha obtingut, ha sigut Josep Ma Miró Benet (Perafort) amb un total de 13 exemplars premiats.

Tot criador amb premi, va rebre el seu diploma , però com a novetat d’enguany,  els trofeus van anar classificats de la següent manera, segons criador:

  • 1 pernil i 1 lot de productes Ibèrics als deu primers classificats per punts (1 al 10).
  • 1 espatlla Ibèrica als classificats del 11 al 20.
  • 1 lot de productes Ibèrics als classificats del 21 al 30.

També i després del l’enjudiciament, els diferents trofeus especials o grans premis, van ser:

Gran Premi Ajuntament del Vendrell (exemplar més puntuat), a: JUAN MORENO GODOY (Les Roquetes – Sant Pere de Ribes) .

– Gran Premi «Pin d’Or»  (al soci amb l’exemplar més puntuat), a:   ANDRÉS BACA GÁLVEZ (Sant Sadurní d’Anoia) .

 A més d’aquests dos grans premis, també hi havia el Gran Premi Duward, el qual va quedar desert, perquè cap equip va obtenir la puntuació mínima (puntuació mínima de 367 punts)

Un any més, la Societat Ornitològica “Amics del Vendrell” felicita als 43 criadors participants en aquesta edició, i també agraeix la gran col.laboració dels socis, amics, entitats, establiments, … i col.laboradors, que han portat el seu granet de sorra, per dur a terme aquest 6è Concurs Social “Costa Daurada – Pau casals” del Vendrell, ja que sense ells no hagués estat possible.

VEURE RESULTATS >>>

 

// autor: Christian L. Adell

FOTO DE FAMILIA DE TOTS ELS PARTICIPANTS 2012

FOTO DE FAMILIA DE TOTS ELS PARTICIPANTS 2012

 

Publicado el 31/12/2012 en Concursos y etiquetado en . Guarda el enlace permanente. Deja un comentario.

Deja un comentario